Utrecht Region start handelsmissie naar Hongkong

Op initiatief van Utrecht Region en in samenwerking met onze partners organiseren wij van 10 tot 15 november een Economische missie richting Guangdong en Hongkong, China. Deze missie is gericht op bedrijven en kennisinstellingen die een eerste stap richting China willen zetten, of hun bestaande contacten om willen zetten in vruchtbare output.


Guangdong en Hongkong

De provincie Utrecht heeft een zusterrelatie met de provincie Guangdong. Guangdong speelt ook een belangrijke rol in bilaterale handel met Nederland: in 2016 Guangdong - NL handelsomvang was USD 13,1 mlrd. Omdat het bedrijfsleven in China door de overheid wordt gestuurd, is de zusterrelatie een belangrijk instrument voor succesvolle zakelijke samenwerking met China. In november 2013 is de provincie een structurele samenwerking aangegaan met DOFTEC (Economische afdeling van de provincie Guangdong).

Vanwege de sterke relatie die het Universitair Medisch Centrum Utrecht met Hongkong heeft zullen we ook deze stad bezoeken.

Voor wie
De missie staat open voor bedrijven en instellingen actief zijn op een van de de volgende gebieden:
- smart cities solutions,
- healthy urban living,
- duurzame stedelijke ontwikkeling,
- circulaire economie, en/of
- gezondheid.
De Nederlandse delegatie bestaat uit innovatieve Nederlandse bedrijven en instellingen die nieuwe partners in China en Azië willen kennismaken, of juist een extra boost willen geven aan hun bestaande partnership.

Voor meer informatie over de missie kunt u contact opnemen met Roel Franken via roel.franken@utrechtregion.com.