NS en gemeente willen bouwplannen Sijpesteijnkade uitbreiden

Er komt waarschijnlijk een grotere woontoren langs de Van Sijpesteijnkade dan nu in het bestemmingsplan staat gemeld. Dat blijkt uit een brief die het college van B&W naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Hierin vraagt de NS Vastgoed het woonplan met 6.000 vierkante meter te vergroten. Een aantrekkende markt is de reden hiervoor.

Het college laat de raad weten het een goed plan te vinden om in te stemmen met een groter woningprogramma dan aanvankelijk het uitgangspunt was. Reden om het op 1 oktober 2014 onherroepelijk vastgestelde bestemmingsplan, met daarin een maximum van 25.000 vierkante meter woonoppervlakte, toch te willen wijzigen is doordat er in de zogeheten Bilaterale Ontwikkelovereenkomst (BOO) voor het gebied (het forum) ooit is gezegd dat er 35.000 vierkante meter woonoppervlakte mogelijk is op dit stuk grond.

De 6.000 vierkante meter extra moet zorgen voor 270 kleine appartementen extra voor starters en senioren in de 90 meter hoge toren. Uitbreiding van het woonprogramma is volgens de gemeente ook wenselijk gelet op het toevoegen van extra levendigheid in dit gebied.

Bron: DUIC.nl