25 nov: Een kijkje in de keuken van de foodindustrie

Een nieuwe rubriek binnen Utrecht 4Business: "een kijkje in de keuken van". We pakken hierbij een branche en gaan daar op informatieve en kennismakende manier door heen. Waarbij u wat leert maar ook informatie deelt. Juist vanuit een hele andere branche of optiek. Op maandag 25 november staat "een kijkje in de keuken van" in het teken van de foodindustrie/horeca. 


Het programma
15.30  Ontvangst
16.00  Inleiding door Jan Boele - SVO
16.15  Ronde 1
17.00  Ronde 2
17.30  Ronde 3
18.15  Ronde 4
18.45  Afsluiting
19.00  Borrel
20.00  Einde programma


Tijdens de rondes gaat u in verschillende groepen uiteen. U krijgt letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken waarbij u zelf gaat koken maar ook een demonstratie volgt. Daarnaast gaan we ook met elkaar, met een foodgerelateerd-bedrijf en studenten in gesprek. Over het businessmodel, de toekomst en wanneer is een bedrijf succesvol of juist niet. In ronde 4 komen drie/vier bedrijven aan het woord:

1. Meatfish.nl - Steven van Diermen
Steven van Diermen is oprichter van het (internet)bedrijf Meat Fish.nl. Hij heeft ruim vijftien jaar ervaring in de vlees- en visbranche en is in 2014 begonnen met de verkoop van kwaliteitsvlees en – vis via een webshop. Meat Fish maakt het mogelijk om voor een eerlijke prijs topkwaliteit vlees en vis in huis te halen. Zij kopen producten rechtstreeks in en hebben het transport in eigen beheer. Daardoor kan Meat Fish de kwaliteit en versheid garanderen.

Het aantal internetaankopen groeit, ook in de foodindustrie. Momenteel wordt 33% van al ons eten online gekocht, waarbij de bezorgdienst van AH, Jumbo en Picnic het hoogste marktaandeel (nog) hebben. De vraag naar bijzondere, duurzame en kwaliteitsproducten neemt echter ook toe. Een gat in de markt dus voor kleine partijen die aan deze vraag kunnen voldoen. Tijdens de presentatie van Steven gaan we in op zijn bedrijf, het businessmodel en hoe hij in 2014 begon. Hoe ziet de markt er uit en wat zijn Stevens verwachtingen voor de toekomst.

2. Croquetten Boutique - Desiree Stroes & Brian Steevens
Desiree en Brian zijn eind 2017 in de Bakkerstraat in Utrecht met de Croquetten Boutique gestart. Een unieke winkel met bijzondere croquetten, en aangekleed broodjes met deze heerlijke en bekende snack. Zij maken de croquetten vers én met de hand. Dat doen ze volgens eigen receptuur en zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. De bestverkopende varianten in de winkel zijn de draadjesvleescroquet en de vegetarische feta met zontomaat.

Tijdens de prestatie van Desiree en Brian gaan we in op hun bedrijf, het businessmodel en hoe zij in 2017 de markt op kwamen. De keuze om met “slechts” een croquet op een toplocatie (met bijbehorende huur) te gaan ondernemen staat hierbij centraal. Toen de vraag vanuit de horeca volgde, versnelde hun succes. Wat zijn hun verwachtingen voor de toekomst ?

3. 


Deze bijeekomst is voor leden van Utrecht 4Business gratis toegankelijk. Niet-leden zijn welkom voor het bedrag van € 35,- per persoon (exclusief BTW). 

Een kijkje in de keuken
 1. IK wil me graag aanmelden voor:
  Ongeldige invoer
 2. Bedrijfsnaam:
  Ongeldige invoer
 3. Voornaam
  Ongeldige invoer
 4. Achternaam
  Ongeldige invoer
 5. Adres
  Ongeldige invoer
 6. Postcode
  Ongeldige invoer
 7. Woonplaats
  Ongeldige invoer
 8. E-mailadres
  Ongeldige invoer
 9. Uw keuze
  Ongeldige invoer
 10. Totaal
  € 0.00
 11. Kies betalingsmethode